Apakah Penawar untuk Kebimbangan?

Apabila anda mula menyedari kebimbangan, ia biasanya akan difailkan sebagai hanya sedikit ketakutan ingin tahu yang anda alami pada beberapa acara rutin dalam hidup anda. Pada kali berikutnya anda perasan, anda lebih biasa dengan perasaan cemas yang unik kepada anda, dan anda mungkin tertanya-tanya sama ada ia ada kaitan dengan kesihatan anda?

Walaupun perasaan itu jauh dari selesa, anda belajar kaedah untuk menolaknya sebagai tidak penting, kerana ia datang semakin kerap. Akhirnya anda mengalami keresahan kronik yang menyeluruh, dan tertanya-tanya sama ada ini benar, normal atau boleh membawa maut? Statistik menunjukkan bahawa kebanyakan orang mengambil masa bertahun-tahun sebelum mereka akhirnya mula bertanya “Apakah ubat untuk kebimbangan?”

Kebimbangan adalah agak nyata, dan merangkumi skop gejala yang besar, dan mempunyai beberapa klasifikasi yang berbeza. Istilah seperti Kebimbangan Umum, Kecelaruan Kebimbangan, Kebimbangan Sosial, Kebimbangan Kronik, Gangguan Obsesif Kompulsif dan semua jenis fobia yang berkaitan dengan kebimbangan.
Saat anda fikir kebimbangan menjadi masalah dalam hidup anda adalah masa terbaik untuk mula melakukan sesuatu mengenainya. Sama ada dapatkan rawatan perubatan, atau cuba cara semula jadi ini untuk mengurangkan kebimbangan anda, tetapi lakukan beberapa tindakan.

Apakah Penawar untuk Kebimbangan?

1. Bunga nafsu. Herba ini telah digunakan selama berabad-abad untuk mengurangkan tahap kebimbangan, dan juga membantu dengan insomnia. Itu penting kerana ramai orang yang mengalami kebimbangan juga berurusan dengan corak tidur yang tidak teratur, dan insomnia, dan passionflower membantu anda kembali kepada corak tidur biasa sambil menangani kebimbangan.

2. Hipnosis Diri. Hipnosis diri adalah mudah pada hari ini, kerana ia murah dan boleh diakses di web dalam mp3 yang boleh dimuat turun, atau sebagai CD yang dihantar ke peti mel anda.
Hipnosis diri dalam bentuk ini benar-benar hebat, kerana ia membantu anda mengubah pemikiran anda tentang imej diri anda, secara semula jadi mewujudkan lebih keyakinan dalam diri anda.

3. Pemakanan yang Betul. Sangat mudah untuk melupakan bahawa apa yang anda makan, dan dimasukkan ke dalam badan anda mempunyai kesan nyata terhadap perasaan anda. Jika anda serius untuk mencari cara semula jadi untuk mengurangkan kebimbangan, salah satu perkara pertama yang anda perlu lakukan ialah menjadi sangat sedar tentang apa yang anda masukkan ke dalam mulut anda.

Anda perlu melihat dengan serius penggunaan kafein, dan semua ubat preskripsi yang mungkin anda ambil. Cuba makan semua organik selama seminggu atau lebih, supaya anda mengurangkan semua bahan kimia daripada diet anda, dan anda boleh mengurangkan kebimbangan anda.

4. Bersenam. Senaman yang kerap berfungsi dengan baik untuk mengurangkan kebimbangan, kebimbangan, dan tekanan. Bukan sahaja senaman menggalakkan pelepasan segera bahan kimia dalam badan anda yang membuatkan anda berasa sihat, ia juga meningkatkan aliran oksigen ke seluruh badan anda secara mendadak. Kedua-duanya melakukan keajaiban untuk membantu melegakan kebimbangan.

5. Akupunktur. Walaupun akupunktur adalah ubat purba untuk banyak penyakit di timur, ia telah ditangkap di seluruh dunia.
Akupunktur telah membantu beribu-ribu orang mengurangkan kebimbangan. Semak halaman kuning, atau lakukan carian dalam talian untuk akupunktur dalam komuniti anda sendiri.

6. St. John’s Wort. Seperti Passionflower, St.Johns’s Wort adalah herba yang telah digunakan selama berabad-abad. Ia digunakan secara meluas untuk kedua-dua kemurungan dan kebimbangan dengan hasil yang hebat. Orang sering berputus asa, kerana ia bukan ubat segera untuk kebimbangan atau kemurungan. St.John’s Wort mungkin mengambil masa sehingga sebulan untuk melihat hasilnya, tetapi ramai orang mendapati bahawa ia adalah penyelamat nyawa.

7. Akar Valerian. Akar Valerian adalah satu lagi penawar semula jadi untuk keresahan kerana ia adalah herba lain. Anda boleh mencampurkan herba ini dengan air panas, dan meminumnya sebagai teh, atau mengambil kapsul. Ia bukan sahaja akan membantu mengurangkan kebimbangan, tetapi juga akan membantu anda dengan tidur anda.

8. Meditasi. Meditasi ialah cara terbaik untuk berehat, menenangkan fikiran anda, dan berhubung dengan badan anda. Terdapat banyak teknik meditasi yang berbeza untuk dipelajari, jadi pilih yang anda rasa anda akan suka dan belajar untuk berehat dan menyegarkan minda dan badan anda.

9. Membimbangkan. Membimbangkan bukan sahaja membuang masa kerana kebimbangan tidak pernah menyelesaikan masalah dalam sejarah umat manusia. Masa yang dihabiskan untuk bimbang juga adalah masa yang anda mungkin telah mempelajari kemahiran menyelesaikan masalah.
Kebimbangan pasti menyebabkan tekanan dan kebimbangan, kerana apabila anda menghabiskan masa dalam kebimbangan, fikiran anda tahu bahawa anda akan menjadi lebih baik jika anda menyelesaikan masalah itu.

10. Pengurusan Masa. Pengurusan masa adalah kemahiran yang dipelajari, dan apabila anda secara tidak sedar menghabiskan masa untuk tugas yang tidak penting, tugas yang lebih penting akan dilakukan tanpa pengawasan. Anda mungkin mendapati bahawa cara terbaik untuk mengurangkan kebimbangan secara semula jadi adalah dengan melihat dengan teliti sama ada anda boleh menyusun semula dan menguruskan masa anda dengan lebih berkesan.

Leave a Comment